Werk en leerervaring

Mijn ervaringen

Als kind had ik al verschillende oppas adresjes maar in 2003 kreeg ik een officiële baan als oppas en in 2006 ben ik thuis begonnen als gastouder. Ik heb dit 12 jaar gedaan. Tussendoor ben ik de opleiding sociaal agogisch werk gaan doen. Tijdens mijn opleiding heb ik daarbij ook 1,5 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt. Ik heb daardoor veel ervaring opgebouwd met het werken met kinderen maar ook met de vele opvoedvragen die bij ouders spelen.

Doordat mijn beide kinderen de diagnose autisme kregen, ben ik een cursus van "geef me de 5" gaan doen om mezelf beter te kunnen verdiepen in wat autisme precies is en hoe je een kind het beste kan begeleiden. Dit is erg helpend geweest voor mij en mijn kinderen en hoop hier ook andere ouders mee te kunnen helpen.

In 2014 ben ik gestart met de NLP-opleiding (Neurologisch Linguïstisch Programmeren) een vorm van coaching waarbij je o.a. werkt aan gedragsverandering, inzichten en communicatie. Ik heb mijn Masterdiploma behaald en ben al een aantal jaar begeleider van nieuwe cursisten bij de opleiding.

In 2018 ben ik de opleiding social work (MBO) gestart om mezelf nog meer te kunnen verdiepen in het begeleiden van mensen. Ik heb hierbij een jaar als woonbegeleider gewerkt met jongvolwassenen met ASS. En ben later als coach werkzaam geweest bij een stichting waar ik jongeren en jongvolwassen begeleide met psychische problematiek met behulp van hulphonden en therapiehonden. Ik heb de opleiding afgerond en ben in 2021 doorgestroomd naar het HBO social work. Ik werk momenteel als begeleider op een gedragsproblematiekgroep maar dan voor volwassenen met een verstandelijke beperking omdat dit aansluit bij mijn opleiding.

In 2019 en 2020 heb ik cursussen voor kinderpsychologie en kindercoaching gedaan via Laudius en heb deze behaald. Ik doe nog een extra kindercoach opleiding bij LOI omdat deze samenwerken met “magie van kindercoaching” die mij erg aanspreekt en ik meerdere vormen wil ontdekken.

Ik heb ook een training “schateiland expeditie” gedaan. Een leuke methode voor kinderen en jongeren waarbij ze een schatkaart van hun binnenste ontwerpen. Krachten, mogelijkheden, struikelblokken en oplossingen worden hierbij in kaart gebracht.

Ik vind het leuk om mezelf als coach te blijven ontwikkelen. Zo wil ik mij nog meer gaan verdiepen in hoog gevoeligheid, emotieregulatie, samengestelde gezinnen, scheiding en rouwverwerking. En staat er nog veel meer op de planning zoals creatieve therapie, meditatie en mindfulness voor kinderen en een boek schrijven. Maar ook team coaching, groepscursussen en trainingen geven is iets wat ik graag zou gaan doen.

Blijven groeien en blijven ontwikkelen wil ik wel graag doen als coach om meer mensen te kunnen begeleiden bij hun hulpvragen. En mocht ik het even niet weten? Dan ga ik graag op onderzoek uit.