Coaching bij de Zeespiegel

Wat doe ik en voor wie?

Door eigen levenservaring, werk en leerervaring ben ik vrij breed inzetbaar. Maar mijn specialisatie is kinderen, jongeren en gezinnen. Hier heb ik meer mijn focus opgelegd. Natuurlijk staat het kind en gezin met elkaar in verbinding. Wanneer een kind komt met een vraagstelling, wordt ook vaak het hele gezin betrokken en soms ook andersom, komt een gezin met een vraagstelling maar blijkt dat een kind ook zijn eigen stukje mag gaan doen. En ook kunnen er bij de coaching van een kind, oudergesprekken volgen om de voortgang te bespreken.

Ik werk met verschillende methodes, de voornaamste is de NLP methode. Dit is voor mij de basis van het coachen. Deze opleiding is gericht op het coachen van volwassenen maar kan ook prima bij kinderen en gezinnen worden ingezet. Ik help bijvoorbeeld met doelen stellen, inzichten geven, gedragsveranderingen, angsten en nog veel meer. Hierbij gebruik ik vaak oefeningen en opdrachtjes.

Ik ben trainer voor "Schateiland expeditie" waarbij ik de spellen "schatgravers" en "kompasvinder" in kan zetten. Hierbij kunnen kinderen (op een speelse manier), jongeren en zelfs volwassenen hun kwaliteiten leren kennen en inzetten. Het is een leuke methode om met het hele gezin te doen.

Tevens schrijf ik persoonlijke coaching verhalen. Dit is bijvoorbeeld een fijne manier om te werken met jonge kinderen in de vorm van voorlezen. Ik maak samen met de ouders (en eventueel het kind) helder waar een kind tegenaan loopt en kijken naar wat helpend zou kunnen zijn. Hierop schrijf ik dan een metaforisch verhaal wat je als ouder met regelmaat kan gaan voorlezen. Het kind zal zich erin herkennen en leren hoe hij om kan gaan met zijn uitdaging.

Ik kan meekijken op school als dat wenselijk is of gesprekken aangaan met leerkrachten en andere instanties waarmee jullie samenwerken of indien er verdere hulp nodig is.

Ik ervaring met o.a. autisme, hoog gevoeligheid, depressie, eetstoornissen en zelfbeschadiging bij jongeren.

Ook ben ik aan het leren hoe ik mijn honden kan gaan inzetten als co-coaches. Maar dit zal altijd in overleg zijn of dit wel of niet wenselijk is.

Dat mijn specialisatie jeugd en gezinnen is, wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn voor andere vormen van coaching. Want natuurlijk kan ik ook volwassenen individueel coachen. Ook relatie coaching en team coaching zijn opties. Neem gerust contact op wanneer je hierover meer wil weten.

 
Waar?

Ik heb zelf altijd een beetje moeite gehad met het kantoor en bureau beeld. Ik vind het belangrijk om ergens op een plek te coachen waar iedereen zich prettig en veilig voelt. Want door op een plek te zijn waar jij je goed voelt, open je je vaak sneller, wat weer meewerkt in het groeiproces. Dit kan zijn bij jou/jullie thuis, of buiten zoals op het strand of in het bos. Als je liever toch ergens anders binnen wil afspreken omdat je je daar fijner bij voelt, dan heb ik daar wel mogelijkheden voor.

Natuurlijk wordt er ook gekeken naar wat het doel is van de coachsessie. Wanneer dit bijvoorbeeld een spelsessie is met kaartjes, dan is het niet zo handig om op het strand te doen maar eerder iets voor binnen (of in de tuin) aan tafel.

Mijn werkgebied is voornamelijk Zeeuws-Vlaanderen. Walcheren en Zuid-Beveland is in overleg ook mogelijk.